BrandýsDnes.cz
BrandýsDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

BESEDA S MARCELOU MLYNÁŘOVOU

Kdy:
Středa 26.02.2014 od 18:30 hod
Kde:
Kaple zámku, Brandýs nad Labem
Sdílet:

Knihovna Eduarda Petišky Vás zve v rámci cyklu Setkání s... na besedu s Marcelou Mlynářovou
"Život má smysl, když je nač se těšit". Tímto mottem končí kniha autorky Marcely Mlynářové Z lodiček do holin, která, stejně jako její prvotina Chalupářka, líčí radosti a strasti budování chalupy a zahrady. Obdobný přístup k řešení životních situací naleznete i v dalších knihách M. Mlynářové. Humorně až sarkasticky, s nadhledem a výstižně líčí nelehký život současných žen - problematické soužití s partnerem, rozchod a následný rozvod, život rozvedené ženy s dětmi, nekonečnost opakujících se domácích prací, hledání zaměstnání, soužití s pubertálními potomky či stárnoucí matkou, poznávání partnerů již dospělých dětí a mnohé další.
Přibližuje čtenářkám také jiný pohled na důchodkyně jako na ženy, které konečně mají čas na sebe, své koníčky, umí využít svých životních zkušeností a užívat si života s humorem a nadhledem. Již názvy jednotlivých knih (Zač je života loket, Asi nejsem ženská, Důchodkyně nestřílejte, V padesáti na začátku, Dcera na zabití) naznačí, oč se v knize jedná.
Marcela Mlynářová, která s literární činností začala v roce 1999, nabízí zejména ženské čtenářské veřejnosti možnost přečíst si úsměvné vyprávění o životě, jeho radostech i strastech, které prožila nejen ona, ale i mnohé z nás.

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



59,039831161499