BrandýsDnes.cz
BrandýsDnes.cz » Monitor zpráv » Sportovní zprávy z regionu » Pražský deník - sport

Sportovní zprávy z regionu

Pražský deník - sport Zdroj: Pražský deník - sport |

Konec kariéry? Jako rozchod s holkou, říká Francouz. Čemu se bude věnovat?

19. 4. 2024 | Poslední zápas odchytal už před rokem a nyní ve 33 letech se hokejový brankář Pavel Francouz rozloučil ze zdravotních důvodů s hráčskou kariérou. I tak toho stihl hodně – s Litvínovem dosáhl na extraligový titul a s Coloradem pozvedl nad hlavu i slavný Stanley Cup. „Měl jsem ohromný strach z toho, jak by sezona případně probíhala. Že by tam neustále byly nějaké injekce a prášky na bolest. To už jsem podstupovat nechtěl,“ vypráví v obsáhlém rozhovoru odchovanec Plzně. ...

Pražský fotbal o víkendu: Kdo, kdy, kde a s kým?

19. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Nadcházející víkend neslibuje zrovna příznivé počasí, ale fotbalový program to nenaruší. Pokud byste rádi vyrazili někam na hřiště, ale ještě nevíte kam, nebo se jen chcete podívat, kde kdo hraje, níže vám nabízíme náš tradiční víkendový přehled.

Francouz už další zápasy neodchytá, kvůli zdravotním problémům ukončil kariéru

19. 4. 2024 | Poslední zápas odchytal za Colorado 9. dubna loňského roku, další už ale český hokejový brankář a vítěz Stanley Cupu z roku 2022 Pavel Francouz nepřidá. Kvůli zdravotním problémům s kolenem se rozhodl ve 33 letech ukončit profesionální hráčskou kariéru. „Je to něco, k čemu jsem poslední rok směřoval. Nebylo to těžké rozhodování, tělo rozhodlo za mě,“ prohlásil plzeňský rodák na tiskové konferenci. Fanoušci by ho teď měli vídat jako experta v televizi. ...

Program MS v hokeji 2024: Kdy půjdou do boje Češi a kompletní rozpis turnaje

19. 4. 2024 | Hokejová horečka stoupá. Češi se třesou na květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě. Světový šampionát se vrací do srdce Evropy po devíti letech a fanoušci národního týmu věří v medaili. Jaký je program MS v Česku a kdy hrají Češi? Deník přináší kompletní rozpis zápasů turnaje.

Litoměřice zintenzivní spolupráci se Spartou. Nechtějí dopadnout jako Ústí

19. 4. 2024 | Hokejisté Litoměřic za sebou mají nejlepší sezonu novodobé historie. Dokázali se dostat až do semifinále, kde v rozhodujícím sedmém duelu před natřískanou Kalich Arenou prohráli se Zlínem. Jejich šéf Jan Fišera je s úspěchem, ke kterému pomohla řada mladých hráčů pražské Sparty, nadmíru spokojený. „Někteří lidi sice brblají, že jsme béčko Sparty, jenže bez té pomoci by v Litoměřicích nebyla druhá nejvyšší soutěž," tvrdí bez obalu. ...

Divočina po zápase mládeže. Řádění fanynky stálo kluby tisíce

18. 4. 2024 | Disciplinární komise řeší každý týden spoustu fotbalových přestupků, ať už z řad hráčů, funkcionářů nebo také diváků. A nemusí to být pouze v dospělém fotbale. Tučné pokuty totiž komise rozdělila po událostech ze zápasu České divize žáků U14 mezi domácím ČAFC Praha a FK Orlicko, který se odehrál 6. dubna ve sportovním areálu v Záběhlicích.

Podívejte se: V minulém kole přeboru padaly krásné góly!

18. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Osm zápasů víkendového fotbalového přeboru Prahy přinesl 33 gólů. A spousta z nich byla naprosto výstavních. Podívejte se na všechny v sestřihu Pražského fotbalového svazu. Hned deset branek viděli diváci při utkání Kolovraty - Přední Kopanina (3:7). Který gól se vám líbil nejvíce?

Druholigové ohlasy: Sparta B i Dukla braly body, Žižkov má co napravovat

18. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ V celkovém pořadí 23. kolo měla ve středu na programu druhá nejvyšší fotbalová soutěž, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA. Žižkov dostal těžký debakl 0:5 v Táboře, Sparta B doma deklasovala Příbram 5:1 a vedoucí Dukla doma porazila Opavu 2:0. Jaké ohlasy z pražských kabin zazněly?

Dětský kotel jde opět do akce. Slavia chystá proti Olomouci další Choreoškolku

18. 4. 2024 | Fotbalová Slavia si na nedělní zápas proti Olomouci připravila další speciální akci pro své nejmenší fanoušky. Ti vyrobí v rámci druhé Choreoškolky vlastní prezentaci na tribunu a přímo v Edenu poženou své oblíbené hráče za vítězstvím z Dětského kotle.

Sparta dala pět gólů. Žižkov jich tolik dostal. Výhru Dukly trefil Mešanovič

17. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Druhá nejvyšší fotbalová soutěž, FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA, měla včera na programu kompletní 23. kolo. Z pražského tria se dařilo béčku Sparty a vedoucí Dukle. Prvně jmenovaný tým na žižkovském stadionu hostil Příbram a deklasoval ji 5:1, Dukla na Julisce přehrála Opavu 2:0. S krutým debaklem 0:5 se naopak vrátil Žižkov ze hřiště Táborska.

Kvíz: Sezona hokejové Sparty. Kdo utekl do Ruska a kdo zářil v play-off?

17. 4. 2024 | Hokejová Sparta si ze sezony 2023/24 odnesla bronzové medaile, po vyřazení v semifinále ale v klubu převažuje zklamání. Jaký byl ročník Pražanů z pohledu statistik a důležitých událostí? Otestujte se v našem kvízu.

Jsme zkušení, vedení si musíme pohlídat, míní žižkovský hrdina David Sixta

17. 4. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Chybělo málo a fotbalisté Viktorie Žižkov podruhé v řadě na domácím hřišti ztratili vedení 2:0. S béčkem Olomouce z toho byla konečná remíza 2:2, v přímé záchranářské bitvě s Kroměříží o uplynulém víkendu platil tento stav ještě ve čtvrté minutě nastavení. Pak Žižkovští podnikli závěrečný útok a před kroměřížskou brankou vznikl veliký závar, na jehož konci byl David Sixta, který míč uklidil do sítě a svému týmu zajistil veledůležité tři body. "Týmy dole vyhrávají a nám nezbývá nic ...

Kvalifikace na olympiádu? Beru to velmi zodpovědně, říká Ondra měsíc před závody

16. 4. 2024 | Na olympijských hrách v Tokiu si Adam Ondra pro vysněnou medaili nedolezl. O další šanci pod pěti kruhy se pokusí zabojovat už za měsíc, kdy odstartuje hlavní část kvalifikace na hry v Paříži. Českému lezci hraje do karet, že z původní trojkombinace disciplín vypadlo lezení na rychlost. „Z psychického hlediska je to velká úleva,“ přiznal jednatřicetiletý rodák z Brna. Jak probíhá jeho příprava na důležité závody v Šanghaji a v Budapešti? ...

Lev Tibitanzl před volejbalovým finále: Chceme dokázat, že jsme nejlepší

16. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ S volejbalem začínal v Českých Budějovicích v osmé třídě, s tamním Jihostrojem se dokonce radoval ze zisku extraligového stříbra. Nyní chce Martin Tibitanzl podruhé v řadě vyzrát na mateřský klub a slavit titul se Lvy. „To, že hraji proti Budějkám už neřeším. Jsem jen rád, že se podívám domů a uvidím rodinu. Jinak je to pro mě zápas jako každý jiný,“ líčí 27letý blokař Pražanů.  

Vrcholy sezony? Olympiáda a světový pohár v Praze, shodují se čeští lezci

16. 4. 2024 | Přesně za měsíc odstartuje v Šanghaji hlavní olympijská kvalifikace pro sportovní lezce. O dvanáctku míst mezi muži i ženami se popere i čtveřice českých závodníků v čele se slavným Adamem Ondrou. „Oproti předcházejícím závodům, kde byly jen tři vstupenky a pak jen jedna, je to pro mě uklidňující v tom, že je daleko víc vstupenek,“ říká před nadcházejícími závody jednatřicetiletý lezec z Brna.

Foxová na rovné vodě Prskavcovi ujela. Je to velká profesionálka, říká

16. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Znají se dlouhé roky. Jsou takřka vrstevníci, při vodním slalomu se už roky potkávají na olympiádách, šampionátech a světových pohárech. A také na přípravných kempech. A právě na zimním soustředění v australském Penrithu Jiří Prskvavec opět narazil na domácí hvězdu Jessicu Foxovou.

Přebor: Kopanina navyšuje náskok, Podolí se propadlo na předposlední pozici

15. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Pražský fotbalový přebor měl na programu své 21. kolo a zajímavé věci se děly na obou pólech tabulky. Vedoucí Přední Kopanina deklasovala Kolovraty na jejich hřišti 7:3 a jelikož druhý Vyšehrad doma jen remizoval s ČAFC, vedou kopaninští hráči tabulku už o pět bodů. 

Obrazem: Béčko klokanů vyhrálo v Písku. Deset minut před koncem rozhodl Lehovec

15. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Fotbalisté Bohemians B odehráli zápas 22. kola ČFL na hřišti Písku. Na jediný gól zápasu se čekalo až do 81. minuty a k radosti Pražanů jej vstřelil Lehovec. Díky jeho trefě tak rezerva týmu z Ďolíčku vyhrála 1:0! 

Obrazem: Bitva dvou Slavií. Pražská s karlovarskou si body dělily

15. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Fotbalisté B týmu pražské Slavie vstoupili do jarních odvet ČFL čtyřmi vítěznými zápasy v řadě, během nichž ani jednou neinkasovali. Před týdnem poprvé ztratili, když prohráli na hřišti plzeňského béčka 1:2 a vrátit se na vítěznou vlnu nedokázali ani o tomto víkendu. Na domácím trávníku přivítali Slavii Karlovy Vary a zápas skončil dělbou bodů 1:1.

Překvapení kola. Béčko Dukly si vyšláplo na Domažlice. Vezou od nich tři body!

15. 4. 2024 | /FOTOGALERIE/ Největším překvapením 22. kola České fotbalové ligy bylo vítězství 2:0 sedmé Dukly Praha B na hřišti druhých Domažlic. 

Zdroj: Pražský deník - sport - https://prazsky.denik.cz
20:12:36 | 19.04.2024



Zpravodajství BrandýsDnes.cz

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka na baterie "Auto obracející se". ...

Dálnici v Brandýse překlene nový obloukový železniční most, omezeny budou vlaky i dálnice

Přemostění dálnice D10 na trati z Čelákovic do Neratovic změní svou podobu. Správa železnic vybrala jako zhotovitele prací společnost Eurovia CZ, kter ...

Děti potřebují více pohybu, Česká unie sportu nabízí Ministerstvu školství partnerství

Ministerstvo školství plánuje zvýšit tělesnou aktivitu dětí a mládeže ve školách. Cílem je zlepšit kvalitu hodin tělesné výchovy, podpořit pohyb dětí ...

Nejlepší způsob, jak zajistit bezpečnost práce, je účinná prevence. Ústav bezpečnosti práce zahájil kampaň pro zaměstnavatele

Výzkumný ústav bezpečnosti práce pod záštitou MPSV vyhlásil kampaň nazvanou "Chcete-li ušetřit, vsaďte na správné přidělení osobních ochranných pracov ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...



Pátek 19.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes